Free Hit Counter Μετρητής επισκεπτών

Tuesday, June 24, 2008

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Οι εξετάσεις επιτέλους τελείωσαν.Σίγουρα τη θέση του διαβάσματος και του άγχους θα πάρουν οι διακοπές , η ξεκούραση και η ξεγνοιασιά.Για τα παιδιά που τελείωσαν το γυμνάσιο ανοίγει μία νέα πόρτα.Αλλάζοντας βαθμίδα εκπαίδευσης παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο της τελικής ευθείας , της εξόδου στο στίβο της ζωής.
Οι μεγάλες και δύσκολες απαιτήσεις της κοινωνίας μας οδηγούν συχνά να σκεφτόμαστε την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων παιδιών.Θα μπορέσουν τα παιδιά μας να καταφέρουν να ασκήσουν ένα επάγγελμα που θα τους ευχαριστεί και παράλληλα θα έχει ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές αλλά και συνθήκες εργασίες;
Για να δούμε τι αναφέρει σχετική έρευνα:
Ποια είναι λοιπόν σήμερα τα επαγγέλματα που αποδεικνύονται μια σίγουρη επιλογή αφού εξασφαλίζουν ικανοποιητικές απολαβές και εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση στην ελληνική αγορά εργασίας;
«Προγραμματιστές, στελέχη πωλήσεων και στελέχη στον οικονομικό κλάδο είναι τα φαβορί, αφού σε όλες σχεδόν τις έρευνες που έχουμε κάνει, αλλά όπως φαίνεται και από μια απλή παρατήρηση της αγοράς, είναι αυτά που εμφανίζονται πρώτα σε ζήτηση ξανά και ξανά».
«Η ανάγκη κάλυψης θέσεων στον τομέα της πληροφορικής αυξάνεται συνεχώς. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν την υποδομή τους σε πληροφοριακά συστήματα, οπότε και αναζητούν τα αντίστοιχα εξειδικευμένα στελέχη. Όλες οι εξειδικευμένες θέσεις πληροφορικής, και κυρίως των προγραμματιστών, προσφέρουν υψηλές οικονομικές απολαβές, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, αλλά η προσφορά χαμηλή».
«ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ» μπορεί να κάνει κανείς και χωρίς πτυχίο ΑΕΙ. Τόσο σύμφωνα με έρευνες όσο και με βάση τις απόψεις των ειδικών της αγοράς, τεχνικά επαγγέλματα, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και συντηρητές αποδεικνύονται ιδιαίτερα προσοδοφόρα και υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη στην αγορά για εργατικό δυναμικό.

ΤΟP - 10 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ με ζήτηση και καλές απολαβές : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ , ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ , ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ-ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ με χαληλότερες απολαβές:
ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΩΛΗΤΕΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΚΟΜΜΩΤΕΣ, ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ που εξασφαλίζουν θέση εργασίας σε λιγότερο από ένα χρόνο :
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ.

ΤΑ ΤOP ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ 2014:
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ, ΡΑΔΙΟΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ

...και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ "ΑΖΗΤΗΤΑ":
ΓΙΑΤΡΟΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΧΕΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ.