Free Hit Counter Μετρητής επισκεπτών

Saturday, December 08, 2007

Μονάδα απεξάρτησης νεαρών παιδιών από το internet στο Αγλαΐα Κυριακού

Ποιός θα το φανταζόταν πριν χρόνια , πως στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» θα λειτουργούσε ειδική μονάδα, που στόχο έχει την απεξάρτηση νεαρών παιδιών από το internet και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.Η μονάδα φιλοξενεί και βοηθά περίπου 10 παιδιά - εφήβους ,που είχαν φτάσει σε ακραίες και οριακές καταστάσεις.
Πώς φτάνουμε όμως σε αυτό το σημείο ; Ξαφνικά ; Μέσα σε λίγες μέρες;Φυσικά και όχι.Τα σημάδια υπάρχουν από τα παιδιά , το περιβάλλον τους όμως δεν δίνει τη δέουσα σημασία και προσοχή.Ίσως,πολλοί γονείς πιστεύουν πως δεν θα συμβεί στο δικό τους παιδί αλλά στου διπλανού και εκεί χάνεται το παιχνίδι.
Τα συμπτώματα εξάρτησης από το διαδίκτυο είναι συνήθως διαταραχές στον ύπνο, δυσκολίες στο σχολείο, έντονες αντιπαραθέσεις στο σπίτι,έντονη αντικοινωνικότητα,παραμέληση της προσωπικής υγιεινής,καθαριότητας και φροντίδας. Τα παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν μακριά από τον υπολογιστή.
Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς, να ζητούν αμέσως μόλις διαπιστώσουν κάποια τέτοια εξάρτηση βοήθεια.Και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από την πρόληψη.Διακριτικά και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της εφηβικής ηλικίας των παιδιών μας,επικοινωνούμε με τα παιδιά,μιλάμε για τα προβλήματά τους, τι θέλουν ,τι τους λείπει ,δεν επιτρέπουμε την αλόγιστη και απεριόριστη χρήση internet και ηλεκτρονικών παιχνιδιών και φυσικά τους δημιουργούμε διεξόδους, που καλλιεργούν σώμα, νου,ευγενή άμιλλα,κοινωνικότητα όπως ο αθλητισμός.