Free Hit Counter Μετρητής επισκεπτών

Saturday, September 22, 2007

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Ή ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΤΟΧΩΝ...ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς φέρνει στο μυαλό την ευχή "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ". Συνηθισμένη και αυτονόητη. Και φυσικά, καλό θα ήταν να προσπαθούμε να πραγματοποιούμε τις ευχές.Πώς γίνεται;Με μικρά καθημερινά βήματα. Απ'όλους μας.
Τα παιδιά μπορούν να έχουν σαν καθημερινό στόχο , το διάβασμα που κάνουν να μην τους αφήνει κενά.Έτσι, με μεθοδική καθημερινή προσπάθεια, θα έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς.
Οι γονείς στέκονται δίπλα στα παιδιά τους διακριτικά.Τα στηρίζουν ψυχολογικά, επικοινωνούν μαζί τους,διώχνουν το άγχος τους.Όμως,βάζουν μέτρο και όριο για όσα θα πρέπει να γίνονται.Δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις των παιδιών,τους δίνουν όμως λύσεις και τους ανοίγουν δρόμους με την καθαρή τους σκέψη.
Συνδετικός κρίκος οι καθηγητές.Με δύσκολο στόχο...να μεταδώσουν με κατανοητό και ευχάριστο τρόπο τη γνώση,έτσι ώστε να κερδίσουν το ακροατήριό τους,να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες, απαιτήσεις και κενά κάθε μαθητή και φυσικά να ενεργοποιήσουν το μυαλό των μαθητών με ερωτήματα και σκέψεις αναζήτησης και προβληματισμού για την κοινωνία , το παρόν και το μέλλον.
Καθημερινή δουλειά απ'όλους και στο τέλος της χρονιάς να μπορέσουμε να πούμε:"ΝΑΙ,ήταν μία ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ".