Free Hit Counter Μετρητής επισκεπτών

Friday, October 19, 2007

ΑΣΦΑΛΕΣ INTERNET.

Όπως καθετί στη ζωή μας χαρακτηρίζεται από πολλές όψεις,έτσι συμβαίνει και με το Διαδίκτυο (Internet).Υπάρχει η θετική πλευρά για το πλήθος γρήγορων πληροφοριών από όλον τον κόσμο.Δεν πρέπει όμως να μην λαμβάνουμε υπόψη και τη γκρίζα έως μελανή πλευρά του(κοινωνική απομόνωση,εθισμός,πορνογραφία,παιδεραστία κ.α.) και ειδικά όταν αυτή αφορά και έχει στόχο τα παιδιά μας.Υπάρχουν κίνδυνοι και παγίδες που παραμονεύουν και η καλύτερη άμυνα είναι να προλάβουμε οτιδήποτε δυσάρεστο ακόμα και επικίνδυνο.
Ένας ενήλικας είναι σε θέση να κρίνει και να αποφύγει τους κινδύνους που θα συναντήσει εκεί, για ένα παιδί, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ευθύνη της προστασίας του, λοιπόν, βρίσκεται, όπως και στην πραγματική ζωή, στα χέρια των γονέων του. Η προστασία αυτή δεν είναι απλή υπόθεση. Το επιθυμητό δεν είναι ούτε η πλήρης απαγόρευση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, που στερεί από το παιδί ένα ανεκτίμητο εργαλείο, ούτε η απουσία οποιασδήποτε επιτήρησης, που απλώς καταδεικνύει πως οι ενήλικοι το μόνο που κάνουν είναι να… εύχονται ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε κακό.
Σας παραθέτουμε εδώ μερικές συμβουλές ασφάλειας που μπορείτε να τυπώσετε και να τοποθετήσετε κοντά στον υπολογιστή σας, για να τις ακολουθείτε εσείς και τα παιδιά σας:
Πραγματικά, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να συναντάτε άτομα που γνωρίσατε στο Διαδίκτυο. Αν είστε ανήλικοι και θέλετε οπωσδήποτε να γνωρίσετε από κοντά κάποιον διαδικτυακό σας φίλο, κανονίσετε μια τέτοια συνάντηση μόνο σε δημόσιο χώρο και υπό τη συνοδεία των γονιών σας ή κάποιου ενήλικου της απόλυτης εμπιστοσύνης της οικογένειάς σας.
Μην ξεχνάτε: οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα. ∆εν μπορείτε να τους δείτε!
Μην τους δίνετε λοιπόν τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας, ούτε το όνοµα του σχολείου (αν είστε μαθητές) ή τη φωτογραφία σας. Μπορεί να θέλουν το κακό σας!
Έχετε τα µάτια σας ανοιχτά για ιούς! Κρύβονται σε e-mails, αρχεία που βρίσκετε στο Διαδίκτυο, ακόμη και σε δισκέτες!
Δεν είναι φρόνιμο να στέλνετε σε κανένα τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας ή τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (πριν να ελέγξετε πρώτα περί τίνος πρόκειται). Κάποιος θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να σας κλέψει.
Δεν πρέπει να δίνετε σε κανένα τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού που έχετε στο Διαδίκτυο (διότι θα μπορούσε να προσφασιστεί ότι είστε εσείς ή να διαβάσει τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα).
Να θυμάστε ότι εάν κάποιος σας προσφέρει κάτι που σας φαίνεται υπερβολικό για να είναι αλήθεια, ίσως να πρόκειται για κάποιο τέχνασμα!
Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε τους κόμβους που είναι για τους «άνω των 18 ετών». Οι προειδοποιήσεις υπάρχουν για να σας προστατέψουν. Οι κόμβοι για τους ενήλικους μπορεί ορισμένες φορές να σας κοστίσουν πολύ ακριβά.
Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους του Διαδικτύου που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά μηνύματα και μην ανοίγετε αρχεία συνημμένα σε ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζετε ήδη και δεν εμπιστεύεστε.

Διαβάστε περισσότερα:http://www.saferinternet.gr/