Free Hit Counter Μετρητής επισκεπτών

Sunday, May 20, 2007

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ? ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ !

Έχετε δυσκολία στον ύπνο , τρώτε υπερβολικά πολύ ή λίγο φαγητό , έχετε πόνο στην κοιλιά ή στο στομάχι , πονοκέφαλο και γενική κακοδιαθεσία ;Μην ανησυχείτε...ίσως δεν χρειάζεστε γιατρό ! Αν δίνετε σχολικές εξέτασεις και ιδιαίτερα αν είναι η πρώτη σας φορά , πιθανώς το άγχος σας προκαλεί όλα αυτά τα συμπτώματα. Τι θα κάνουμε ;
Ας ξεκινήσουμε με τα γνωστά και τα χιλιοειπωμένα...όλοι δώσαμε , δίνουμε και θα δίνουμε εξετάσεις!Μία διαδικασία που πρέπει όσο το δυνατόν να την κάνουμε μέρος της καθημερινότητας μας.Όμως δεν φτάνει αυτό!Μπορούμε να κάνουμε και πιο πρακτικές ενέργειες!Γονείς και μαθητές σε συνεργασία μπορούν να καταφέρουν πολλά!
Αρχικά οι γονείς δεν δίνουν εξετάσεις... τα παιδιά τους δίνουν...επομένως το "Δίνουμε εξετάσεις ", καλό θα ήταν να γίνει "Δίνεις εξετάσεις ".
Το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς στο διάβασμα, οπότε συγκρίσεις με αδέλφια και άλλα παιδιά είναι ατυχείς.
Σωστός προγραμματισμός του χρόνου!Επαρκής χρόνος μελέτης για όλα τα κεφάλαια.Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στη σωστή κατανομή του χρόνου... αυτά που το παιδί βλέπει 'βουνό', ο γονιός μπορεί να το βοηθήσει να τα 'σπάσει' σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία το παιδί μπορεί να χειριστεί.
Βέβαια οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν καταλυτικά ώστε το παιδί να ξεκουράζεται, να τρώει καλά και να κοιμάται , παράγοντες αποφασιστικοί για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Και φυσικά όλα τα άλλα είναι θέμα καλού και ουσιαστικά ποιοτικού διαβάσματος.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ...ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home